New Detail

​Visa Europe ocenila tři banky

04/11/2015

Press Release Image

České banky drží krok se světovými trendy v placení. Potvrdil to letošní již třetí ročník ocenění Visa Awards, které získaly Česká spořitelna, ČSOB a Komerční banka.

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA, 4. listopadu 2015 – Ve středu 4. listopadu předávala platební asociace Visa Europe výroční ceny svým členským bankám v Česku ve třech kategoriích – nejlepší Vydavatel karet (Best Issuer), Nejlepší přijímatelská banka (Best Acquirer) a Nejlepší inovátor (Best Innovator).

„Každoročně oceňujeme skvělé výsledky a úspěchy našich členů – bank, se kterými dlouhodobě a intenzivně spolupracujeme při nahrazování hotovostních transakcí bezhotovostními. Již nyní se 72 procent všech plateb kartou realizuje u obchodníků. Dobře si uvědomujeme, kolik práce, úsilí a nadšení se za dosaženými výsledky skrývá. Především díky neustále probíhajícímu rozvoji nových možností placení patří Visa Europek průkopníkům a propagátorům zavádění moderních a inovativních technologií placení. Z letošních plánů bychom zmínili rozvoj bezkontaktního placení kartou v dopravě, kde již nyní probíhá spolupráce s dopravní společností Arriva, projekt s Komerční bankou, kdy během několika měsíců společně spustíme zcela nový druh mobilních bezkontaktních plateb využívajících technologie HCE, současné partnertsví na projektu s ČSOB a nápojovým producentem Coca-Cola, nebo upevňování pozice České spořitelny jako lídra v oblasti bezkontaktního placení. Vedle toho se dlouhodobě zaměřujeme i na podporu sektoru s malým počtem elektronických plateb – tedy méně než pět procent – jako je sektor řemeslníků a služeb,“ řekl k udílení cen regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko Marcel Gajdoš.

Vítězové jednotlivých kategorií:

Nejlepší vydavatel karet - Česká spořitelna.

Nejlepší přijímatelská banka - ČSOB.

Nejlepší inovátor - Komerční banka.