New Detail

​Visa spolupracuje s Alzou: Za online platby e-shop nabídne dopravu zdarma

28/01/2016

Press Release Image

Za zboží nad 1 000 korun zaplacené přes internet kartou Visa získají zákazníci e-shopu Alza.cz dopravu zdarma. Akce začíná již 1. února.

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA, 28. ledna 2016 – V kampani na podporu plateb kartou na internetu se asociace Visa Europe rozhodla spojit síly s lídrem tuzemského trhu v oblasti online prodeje. V e-shopu Alza.cz podle jeho statistik nakupuje každý třetí Čech.

„Češi se stali velkými fanoušky bezhotovostních plateb. V bezkontaktním placení jsou dokonce evropskými lídry. To však platí při nákupech v kamenných obchodech. V internetovém prostředí zatím dominuje hotovost nebo platby dobírkou. Online platby kartou přitom mají celou řadu výhod. Jsou jednoduché, pohodlné, šetří čas a jsou bezpečné pro nakupujícího i obchodníka,“ uvádí výčet benefitů Marcel Gajdoš, regionální manažer asociace Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Online platby kartou rostou už nyní

U majitelů karet Visa je podle Marcela Gajdoše poslední dobou patrný značný posun v chování při platbách v online prostředí: „Výrazně se to projevilo v předvánočním období. Už v prvním adventním týdnu došlo k meziročnímu nárůstu objemu online plateb kartou o 13 procent. Na Slovensku to bylo dokonce 26 procent. Jsem přesvědčen, že díky kampani s Alzou si placení kartou online získá řadu dalších příznivců.“

“Alza dlouhodobě podporuje nejmodernější formy placení, pro které je právě on-line platba kartou typická. Rostoucí oblibu placení kartou na internetu potvrzují i poslední prodejní statistiky - nárůst plateb kartou přes internet je u nás nejrychleji rostoucí platební metodou. Ve spolupráci s Visou přineseme našim zákazníkům časovou úsporu a pohodlí při platbě kartou z domova,“ uvedl Jiří Ponrt, finanční ředitel Alzy.

Visa Europe ve stejném období spustí identickou kampaň také na Slovensku. Obchod Alza.sk nabídne dopravu zdarma zákazníkům, kteří v únoru kartou Visa zaplatí online útratu v minimální výši 40 eur.

Dostupnost této nabídky je omezena. Více informací na www.alza.cz/visa