New Detail

Visa otevírá nové centrum inovací v Londýně. Rozšiřuje přístup k Visa Developer Platform pro evropské klienty

21/02/2017

Press Release Image

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA, 21. února 2017 – Visa Inc. (NYSE: V)

Společnost Visa dnes otevírá nové inovační centrum v Londýně (Visa Innovation Center London), které sídlí v místě evropské centrály ve čtvrti Paddington. Nové centrum se díky své rozloze 1 022 m2 stalo největším ze sítě inovačních center Visy na celém světě. Vytváří inspirativní prostor, kde se mohou setkávat odborníci z Visy spolu s finančními institucemi, obchodníky a dalšími partnery, a vzájemně spolupracovat na vývoji nové generace platebních metod.

Všichni návštěvníci centra si budou moci v praxi vyzkoušet řadu technologií, včetně aplikací využívající internetu věcí v propojených automobilech nebo domácnostech, jako je placení pojištění vozu nebo vytvoření objednávky jídla prostřednictvím lednice. Stejně tak si budou moci vyzkoušet budoucnost nakupování pomocí virtuální reality, kde si vyberou místo na blížící se závod formule E a za lístek zaplatí prostřednictvím biometrické autentifikace.

Visa zároveň oznámila, že od dnešního dne budou moci fintech vývojáři z celé Evropy využívat výhod platformy Visa Developer k tvorbě nových, bezpečných možností placení. Vývojáři obchodníků, finančních institucí, technologických společností nebo start-upů si mohou vybrat ze zaváděcích sad Visa payment API (rozhraní pro programování aplikací), SDK (softwarové sady pro vývojáře) a dokumentace pro vytváření nové generace komerčních aplikací.

„Spolu s bankami na našem trhu budeme moci využít možností platformy Visa Developer k tomu, abychom ještě rychleji nahradili drahou hotovost a všem stranám poskytli jednoduchou a bezpečnou platbu jak v kamenných obchodech, tak při placení na internetu. Společně tak docílíme toho, aby Česko nadále zůstalo na špici v oblasti inovací,“ říká Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa pro Českou republiku a Slovensko.

Visa Innovation Center London

Nové centrum inovací v Londýně je ode dneška součástí globální sítě inovačních center a studií Visa rozmístěných v technologických centrálách v Berlíně, Dubaji, Miami, San Francisku, Singapuru a Tel Avivu.

„Způsob práce v našich inovačních centrech je odlišný v tom, že nám jde o spolupráci s klienty při řešení reálných problematických situací, ať už koncových zákazníků nebo obchodníků, a to za pomoci digitálních řešení,“ říká Jim McCarthy, výkonný viceprezident pro inovace a strategická partnerství ve Visa a dodává „S tímto přístupem máme velký úspěch napříč našimi inovačními centry po celém světě, a proto mám velkou radost, že dnes otevíráme nejmodernější centrum právě tady v Evropě.“

Platební průmysl se dnes přesouvá do digitálu a na trh tradičních hráčů v oblasti plateb přichází noví aktéři. V této nové situaci je posláním Visy zajistit, aby se každé zařízení, spotřebič nebo nositelná elektronika připojené k internetu staly bezpečným místem pro obchod. Celosvětová síť inovačních center Visa je důležitou součástí této mise, protože napomáhá vzniku nových inovací a vytváří prostředí, které Vise umožňuje zapojit se, využít svých zkušeností a spolupracovat se širokým spektrem partnerů a klientů.

  • Zapojení
    Inspirativní prostředí inovačního centra nabízí klientům a partnerům vše, co potřebují pro práci na nových digitálních řešeních – prostředí, které nabízí možnost sdílení zkušeností, okamžitého reálného testování a rychlého vytvoření prototypu.
  • Sdílení zkušeností
    Visa si zakládá na personalizovaném přístupu, kdy se vývoj produktu zaměřuje na zákazníka a přináší tak pro uživatele konkrétní a reálné benefity.
  • Spolupráce
    Klienti a partneři mohou spolupracovat s experty z týmu Visa a využívat výhod technologie Visa. Zejména se jedná o API a SDK, které jsou dostupné v rámci platformy Visa Developer.