New Detail

Visa B2B Connect míří do 32 nových zemí a spojí síly s Infosys

09/10/2019

Press Release Image

Společnost Visa oznámila, že zdvojnásobí pokrytí své platformy Visa B2B Connect na 62 trhů z aktuálních 30, kde je dostupná od letošního června. V roce 2020 by měl počet trhů přesáhnout 100.

Visa B2B Connect je infrastruktura pro přeshraniční platby, která firmám umožňuje provádět přímé transakce mezi bankou plátce a bankou příjemce. Taková síť výrazně zlepšuje transparentnost transakcí a umožňuje nakupujícím i dodavatelům sledovat stav plateb mezi oběma bankami v reálném čase.

K Visa B2B Connect[1] se připojí Infosys, globální lídr v digitálních službách, který pomůže síť rozšířit mezi další finanční instituce.

Visa B2B Connect je rychlá, bezpečná a spolehlivá síť, speciálně vytvořená pro řešení překážek v přeshraničních platbách firem,” řekl Alan Koenigsberg, vedoucí oddělení nových plateb ve Visa Business Solutions. “Jsme nadšení, že se k nám přidá Infosys a Visa B2B Connect se tak rozšíří do nových oblastí. Společným úsilím urychlíme zavádění inovací a zvýšíme efektivitu jak pro finanční instituce, tak pro klienty firem.”

Vedle nové spolupráce s Infosys mohou klienti platformu používat prostřednictvím již oznámených partnerů Bottomline a FIS.

Klienti se k Visa B2B Connect dostanou přes Universal Aggregator od Bottomline. Jejich zákazníci tím získají přístup k modernímu rozhraní API, které umožní snadné transakce prostřednictvím Bottomline, navíc s minimálními technickými úpravami.

Z nedávné studie od společnosti Visa[2] vyplývá, že téměř šest z deseti respondentů (59 procent) očekává v následujících pěti letech nárůst tržeb z mezinárodních transakcí v důsledku rozšíření rychlých plateb. Skoro čtvrtina respondentů (24 procent) předpokládá, že rychlé platby zvýší tržby až o 25 procent.

Visa B2B Connect výrazně zkracuje čas během zúčtování transakcí, a to třeba z týdnů na jeden až dva dny. Díky tomu mají finanční instituce a jejich zákazníci přesný přehled o výši poplatků spojených s platbou a firmy mohou snáze řešit cash flow. K provádění transakcí prostřednictvím Visa B2B Connect se finanční instituce po celém světě mohou přihlásit dvěma způsoby – přímo k síti, nebo přes partnery Visa.

Jedinečná digitální identita sítě převádí citlivé firemní informace jako jsou bankovní detaily a čísla účtů na tokeny. Informace jsou tak nahrazeny speciálním identifikátorem, který transakce po síti převádí. Digitální identita platformy Visa B2B Connect tak výrazně změní způsob předávání informací mezi firmami u přeshraničních transakcí.

Je nám ctí se společností Visa pracovat na tak důležitém projektu. Jde o jedinečné spojení našich technologií a investic do inovací v přeshraničních B2B platbách. Finančním institucím to zaručí růst a úspěch v dnešním světě rychlých plateb,řekl Rob Eberle, CEO a prezident společnosti Bottomline.

V Infosys se na partnerství s Visa těšíme a věříme, že společnými silami oslovíme mnoho finančních institucí, abychom jim pomohli s přeshraničními platbami,” řekl Narayan Sivaram (Nans), vedoucí pro karty a platby v Infosys.

Více informací o Visa B2B Connect se dozvíte v dokumentu Visa B2B Connect: Přeshraniční platby nově, na www.visa.com/visab2bconnect, nebo kontaktujte [email protected].

[1]Dostupnost se liší podle země

[2]Studii pro společnost Visa připravili East & Partners a zúčastnily se jí banky a firmy z 20 trhů (červen 2019)