New Detail

Program společnosti Visa Fast Track dobývá fintech průmysl

13/05/2020

Press Release Image

Praha, 13. května 2020 – Fintechy jsou srdcem platebního ekosystému a navzdory COVID-19 si získávají značnou pozornost, neboť stále více lidí využívá ke správě peněz svá osobní zařízení. Společnost Visa s hrdostí ohlásila, že do programu Fast Track na podporu fintech komunity se zapojilo přes 140 fintechů[1]. Program Fast Track se od svého uvedení na globální trh v roce 2019 rozrostl o 280 procent[2], což odpovídá stále větší poptávce ve světě po digitálních platbách.

Fast Track umožňuje novým i etablovaným firmám naplno těžit z výhod sítě Visa jako jsou rychlost, bezpečnost a spolehlivost, aby mohly začít podnikat už v řádu týdnů. Program poskytuje individualizovaný přístup do prostředí partnerů Visa a členové mají k dispozici online licencování, API Visa, go-to-market nástroje, online vzdělávání a expertní poradenství pro rozvoj podnikání. Tyto fintechy, mimo jiné z Afriky, Asie a Pacifiku, Evropy, Latinské Ameriky, Blízkého východu a Severní Ameriky, mění způsoby, jak spotřebitelé a firmy zacházejí s penězi, investují je, půjčují je a posílají je po celém světě.

“Naším cílem je propojit špičkové fintechy s Visa, pomoci jim růst a rozvíjet jejich podnikání v rekordním čase,” řekl Terry Angelos, senior viceprezident a globální šéf oddělení pro fintechy ve Visa. “Visa prostřednictvím programů jako je Fast Track pomáhá fintechům, mnohdy velmi malým firmám, naplno využít svůj potenciál a urychlit jejich vstup na trh, aby mohly svými inovacemi posouvat svět dál. V dnešní době je to obzvláště důležité.”

Fintechy z Fast Track se zaměřují na obnovu

Partneři Visa včetně Airwallex, Fundation a Rappi v boji proti COVID-19 vsadili na inovace a růst. Australský Airwallex se vzdal mezinárodních poplatků pro malé podniky v Austrálii a Británii, zatímco americký Fundation pomáhá malým firmám rychle získat potřebný kapitál. Rappi z Kolumbie testuje rozvoz jídla s pomocí robotů, aby minimalizoval šíření viru. V těchto videích se Airwallex a Rappi vyjadřují ke spolupráci s Visa.

“V této náročné době je nesmírně důležité podporovat malé podniky a poskytnout jim co nejdříve prostředky, aby situaci ustály,” řekl Sam Graziano, CEO Fundation. “Prostřednictvím našeho partnerství s Visa budeme nadále inovovat a rozvíjet strategie, které pomohou firmám našich zákazníků s rychlým návratem do hry.”

Visa přivítala novou skupinu inovátorů

Do programu Fast Track nově vstoupily nejrůznější společnosti včetně fintechů, které založily ženy, firem nabízející peněženky pro digitální měny a poskytovatelů B2B a B2C řešení. Ty nejlepší zahrnují:

Noví partneři: Fast Track umožnily spolupráce s předními technologickými společnostmi, díky kterým mohou fintechy vyvíjetsvé produkty. Nově ohlášenými členy Fast Track v USA jsou Cascade FinTech, Deserve a PEX Card. Přidávají se tak k vedoucím společnostem jako Galileo, Marqeta a Stripe.

Ženy zakladatelky: Visa se zavázala podporovat podnikání žen. Investici do firem vlastněných ženami tak Visa navyšuje o fintechy založené ženami, australský Airwallex a severoamerickéGogo Getter a Kikoff.

Peněženky pro digitální měny: Počet uživatelů peněženek pro digitální měny roste exponenciálně a dnes jich je přes 139 milionů[3]. Rostoucí trh nově podpoří společnosti Fold, Genesis Block a TrustToken, které své zákazníky spojují s 61 miliony obchodníků Visa po celém světě.

Řízení spotřebitelských financí: Každý den Visa využívá různé platformy, aby spotřebitelům zjednodušila řízení peněz. Firmy z Fast Track jako evropské Lydia a Swile, africká Paga, americká SoLo Funds a Wally ze Spojených arabských emirátů na tom také pracují a urychlují zprovoznění fintech aplikací ve svých komunitách.

Podpora malých firem: Visa nadále pracuje na tom, aby přizpůsobila B2B platby digitálnímu světu. Součástí programu jsou britský Capital on Tap, který poskytuje kreditní karty a půjčky pro více než 60 tisíc malých a středních podniků, a americký Fundation poskytující procesingovou platformu pro banky a malé firmy. B2B inovacepřinášejí rovněž mexický startup Konfio, využívající data k rychlému vyhodnocení kreditu pro malé a střední podniky, a Neat, fintech startup z Hongkongu, který pomáhá malým a středním podnikům růst.

Pro více informací o programu Fast Track a o tom, jak se zapojit nás navštivte zde.

[1] Globální data Visa Fast Track, květen 2020

[2]Globální data Visa Fast Track, květen 2020

[3] Cambridge Centre for Alternative Finance 2019 Global Cryptoasset, benchmarking studie