Visa Commercial Pay přináší výhody virtuálních karet klientům a partnerům po celém světě

01/12/2020

Praha, 1. prosince 2020 – Globální lídr digitálních plateb společnost Visa spolu s přední firmou v oblasti virtuální platební technologie Conferma Pay navázaly strategické partnerství. Společně představily Visa Commercial Pay, soubor B2B platebních řešení pro zlepšení cash flow a odstranění zastaralých postupů.

Virtuální platební karty nikdy nehrály tak významnou roli jako dnes. Lidé pracující z domova využívají své osobní karty pro úhradu firemních výdajů, kupci a dodavatelé vyhledávají efektivnější způsoby, jak platit, a firmy potřebují okamžitý přehled o svých útratách pro lepší cash flow a snížení možných rizik. Visa Commercial Pay poskytuje rozsáhlý program pro správu karet a umožňuje vydání virtuální karty zaměstnanci. Ta je uložena v mobilním zařízení a lze ji zpřístupnit pomocí aplikace, kterou vytvořily Conferma Pay a Visa výhradně pro komerční klientelu. Visa Commercial Pay také zjednodušuje pohyb peněz mezi kupci a dodavateli, disponuje automatizovaným zpracováním plateb a rekonciliací výdajů.

Kromě virtuálních platebních karet nabízí Visa Commercial Pay tři funkce pro finanční instituce a jejich zákazníky. Jde o aplikaci Visa Commercial Pay Mobile, Visa Commercial Pay Travel a Visa Commercial Pay B2B.

• Visa Commercial Pay Mobile: aplikace z dílny Visa a Conferma Pay vznikla exkluzivně pro komerční klienty Visa a nabídne digitálně vydané virtuální platební karty Visa do mobilních zařízení zaměstnanců a dodavetelů. Dále přináší nástroje a funkce na podporu podnikání pro lepší přehled o výdajích a sníží potřebu vydávat a rozesílat fyzické karty. S aplikací mohou zaměstnanci využívat virtuální karty Visa pro pracovní výdaje, ať už budou platit online nebo v kamenných prodejnách.
  • Visa Commercial Pay Travel: řešení, které firmám umožňuje centrálně spravovat cestovní výdaje, například za hotely, letenky apod. Synchronizace s rezervačními systémy je bezproblémová, výdaje jsou přehlednější a řešení disponuje větším množstvím dat a automatizovanou rekonciliací všech výdajů. Zaměstnanci a dodavatelé využívající Visa Commercial Pay Mobile mají přehled o rezervacích a útratách přímo v aplikaci.
  • Visa Commercial Pay B2B: platforma vycházející ze zkušeností Visa a Conferma Pay přináší zákazníkům i dodavatelům více možností, jak platit a dostávat zaplaceno. Firmám poskytuje několik funkcí pro správu cash flow a generuje data potřebná pro rekonciliaci a reporting. S Visa Commerical Pay B2B mají společnosti větší flexibilitu ve výběru toho optimálního řešení. Tím může být jedna rozsáhlá platforma nebo integrované řešení pro třetí strany.

Firmy se na nás a naše klienty obracejí s urgentní žádostí o radu, jak vyřešit neefektivnost plateb, na kterou v důsledku koronavirové pandemie natrefili,“ říká Kevin Phalen, globální šéf Visa Business Solutions. „Spuštěním Visa Commercial Pay v rámci partnerství s Conferma Pay urychlíme přechod ze zastaralých a pomalých způsobů, jak převádět peníze v B2B segmentu k rychlým, bezpečným a datově obsáhlejším digitálním platbám. Firmy díky tomu získají lepší přehled o svých financích.“

V novém ekonomickém prostředí, kde zaměstnanci často pracují z domova a monitoring jejich pracovních výdajů je tak mnohem obtížnější, je třeba zavést kontrolní mechanismy,“ říká Simon Baker, CEO Conferma Pay. „Z partnerství s Visa máme velkou radost a těšíme se, že díky Visa Commercial Pay pomůžeme firmám získat větší transparentnost a kontrolu nad svými výdaji. Výrazně tím i vylepšíme platební zkušenost kupcům, dodavatelům a zaměstnancům.“

Visa Commercial Pay přináší komerčním klientům Visa hned několik případů užití, a to bez nutnosti dalších vývojových či operačních úprav, jako tomu obvykle u nově představených technologií bývá. Naše nabídka je velmi flexibilní a výhody virtuálních karet mohou finanční instituce využívat tak, jak jsou, nebo podle svých vlastních představ.

Pro více informací ohledně Visa Commercial Pay pište na [email protected]