New Detail

Visa dokončila akvizici společnosti Tink

10/03/2022

Visa dnes oznámila, že dokončila akvizici společnosti Tink – platformy pro otevřené bankovnictví, která umožňuje finančním institucím, fintech firmám a obchodníkům vytvářet finanční produkty a služby a převádět peníze. Prostřednictvím jediného rozhraní API umožňuje Tink svým zákazníkům převádět peníze, přistupovat k agregovaným finančním datům a využívat chytré finanční služby, jako jsou přehledy rizik a ověřování účtů. Platformu Tink využívá více než 3 400 bank a finančních institucí a oslovuje miliony bankovních zákazníků po celé Evropě.

Po dokončení transakce vyplynou klientům ze spolupráce Visa a Tink mnohé výhody, díky nimž budou moci lépe ovládat své finanční záležitosti. Vylepšení se bude týkat správy peněz, finančních dat a cílů. Velké i malé firmy budou mít také přístup k většímu počtu na míru přizpůsobených nástrojů umožňujících bezpečné digitální operace jako je provádění plateb, rekonciliace bankovních výpisů a účtů nebo možnost alternativního financování.

„Digitální nástroje jsou hnacím motorem nové ekonomiky a propojení Visa s Tink zajistí větší výběr a kvalitu digitálních peněžních služeb, protože hranice mezi obchodem, finančními službami a platbami se nadále stírají,“ řekla Charlotte Hogg, generální ředitelka Visa Europe.

Jack Forestell, produktový ředitel společnosti Visa, dodal: „Otevřenost a inovace jsou základní kameny nezbytné pro růst budoucích digitálních finančních služeb. Kombinace osvědčené infrastruktury Visa a nepřetržité investice do odolnosti, kybernetického zabezpečení a prevence podvodů společně s rozhraním API, technologiemi a vztahy se zákazníky společnosti Tink pomohou urychlit přijetí otevřeného bankovnictví po celém světě. Vzniká tak bezpečná a spolehlivá platforma pro inovace.“

„Globální sítě umožňují inovátorům růst a Visa poskytuje společnosti Tink nejlepší základ, na kterém může dále stavět,“ řekl Daniel Kjellén, generální ředitel a spoluzakladatel Tink. „Visa tím společnosti Tink zvýší konektivitu k více než 15 000 finančním institucím, především díky dobré pověsti a dlouhodobé důvěře svých zákazníků. Společně tak přispějeme k rozvoji budoucnosti finančních služeb, které můžeme nabídnout klientům v celé Evropě a po celém světě.“

V nejbližší době bude Tink fungovat jako samostatná dceřiná společnost Visa. Generální ředitel a spoluzakladatel Tink Daniel Kjellén a stávající manažerský tým budou i nadále vést organizaci.