New Detail

Visa oznámila složení Týmu Visa pro nadcházející zimní olympijské a paralympijské hry

21/09/2017

Press Release Image
  • Soupisku tvoří sportovci z 20 zemí včetně Ester Ledecké za Českou republiku

ČESKÁ REPUBLIKA, PRAHA– 21. září 2017:Visa (NYSE:V) dnes zveřejnila seznam světového Týmu Visa pro Zimní olympijské a paralympijské hry v Pchjongčchangu 2018. Ten tvoří více než 40 olympioniků a paralympioniků z 20 zemí světa, včetně české snowboardistky Ester Ledecké. Tým olympijských a paralympijských nadějí představuje rozmanitá skupina sportovců, věnujících se disciplínám od snowboardingu a bruslení až po lyžování nebo závodní bob.

Společnost Visa je celosvětovým partnerem olympijských her již více než 30 let. Program Tým Visa založila v roce 2000 s cílem poskytnout sportovcům prostředky a podporu, které potřebují k dosažení svých celoživotních snů. A to jak v oblasti závodění, tak mimo něj, a bez ohledu na jejich původ či zázemí. Tým Visa tak sjednocuje sportovce, kteří sdílí hodnoty společnosti Visa - akceptaci, partnerství a inkluzi.

Jsme nadšeni, že můžeme do Týmu Visa přivítat všechny naše olympijské a paralympijské sportovce. Jeho složení je perfektním ztělesněním toho, co představuje značka Visa, neboť tito sportovci posouvají každý den hranice ve všem, čemu se věnují,“ řekl Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa pro Česko a Slovensko.

Sportovci týmu jsou nyní součástí naší společnosti a těšíme se, až je budeme moci povzbuzovat v jejich boji o získání olympijského nebo paralympijského zlata v Pchjongčchangu 2018," uzavřel Gajdoš.

Oficiálně vstoupila do týmu Visa v rámci OH Pchjongčchang 2018 i Ester Ledecká.

  • Ester Ledecká (Alpské lyžování & snowboard – paralelní slalom): Ester Ledecká je úřadující mistryní světa v paralelním obřím slalomu a vicemistryní světa v klasickém paralelním slalomu na snowboardu. V sezonně 2016/2017 i 2015/2016 byla navíc první v celkovém pořadí světového poháru paralelních disciplín. Ester reprezentovala Českou republiku už na Zimních olympijských hrách v Soči 2014 a umístila se na 6. a 7. místě. Kromě snowboardingu se věnuje alpskému lyžování a od roku 2016 se účastní závodů mistrovství světa i světového poháru ve sjezdu.

Mezi další světové sportovce Teamu Visa patří:

  • Severní Amerika: Mikaela Shiffrin (USA, Alpské lyžování), Chloe Kim (USA, Snowboard -U–rampa), Gus Kenworthy (USA, Akrobatické lyžování – Slopestyle & U-rampa), Hilary Knight (USA, Lední hokej), Sarah Hendrickson (USA, Skoky na lyžích), Maggie Voisin (USA, Akrobatické lyžování – Slopestyle), David Wise (USA, Akrobatické lyžování – U-rampa), Jamie Anderson (USA, Snowboard – Slopestyle & Big Air), Oksana Masters (USA, Paralympijský běh na lyžích a paralympijský biatlon), Mark McMorris (Kanada, Snowboard – Slopestyle & Big Air), Travis Gerrits (Kanada, Akrobatické lyžování – akrobatické skoky), Charles Hamelin (Kanada, Rychlobruslení na krátké dráze), Scott Moir (Kanada, Krasobruslení), Spencer O’Brien (Kanada, Snowboard – Slopestyle & Big Air), Tessa Virtue (Kanada, Krasobruslení)
    • Nesoutěží: Meryl Davis (USA, Krasobruslení), Charlie White (USA, Krasobruslení)
    • Po ukončení aktivní kariéry: Angela Ruggiero (USA, Lední hokej)
  • Asie: Lee, Sang-Hwa (Jižní Korea, Rychlobruslení), Park Seung-Hi (Jižní Korea – Rychlobruslení), Beibei Chu (Čína, Paralympijský běh na lyžích), Han Cong (Čína, Krasobruslení), Sui Wenjing (Čína, Krasobruslení), Han Tianyu (Čína, Rychlobruslení na krátké dráze), Zhang Yiwei (Čína, Snowboard – U-rampa), Sara Takanashi (Japonsko, Skoky na lyžích), Noriaki Kasai (Japonsko, Skoky na lyžích), Park, Caroline (Jižní Korea, Lední hokej), Lee, Sang-Ho (Jižní Korea, Snowboard – paralelní slalom), Lim, Hyo-Jun (Jižní Korea, Rychlobruslení na krátké dráze), Jung, Seung-Hwan (Jižní Korea, Para lední hokej), Michael Christian Martinez (Filipíny, Krasobruslení)
  • Evropa: Kamil Stoch (Polsko, Skoky na lyžích), Roope Tonteri (Finsko, Snowboard – Slopestyle & Big Air), Billy Morgan (Velká Británie, Snowboard freestyle), Peter Fill (Itálie, Alpské lyžování), Marcus Kleveland (Norsko, Snowboard freestyle), Maxim Trankov (Rusko, Krasobruslení), Tatiana Volosozhar (Rusko, Krasobruslení)
  • Afrika: Seun Adigun (Nigérie, Boby), Ngozi Onwumere (Nigérie, Boby), Akuoma Omeoga (Nigérie, Závodní boby), Brolin Mawejje (Uganda, Snowboard)
  • Jižní Amerika: Dominique Ohaco (Chile, Akrobatické lyžování – Slopestyle)

Online vstupenky jsou v současné době k dispozici pro obyvatele Koreje (včetně registrovaných obyvatel jiné národnosti žijících v Koreji) prostřednictvím webových stránek https://tickets.pyeongchang2018.com/. Celosvětově budou vstupenky v prodeji na všech hlavních prodejních místech během listopadu.