New Detail

Evropané budou platit v reálném čase díky platformě Visa Direct

02/11/2017

Press Release Image

Společnost Visa zahájila v Evropě provoz platformy Visa Direct, která umožňuje platby[1] v reálném čase pomocí spolehlivé a bezpečné globální platební sítě Visa.

Platformu Visa Direct lze použít na všechny typy plateb, např. vyplacení pojistné částky, i na platby mezi osobami.

Technologii rychle adaptovala společnost Worldpay, jež s Visou uzavřela partnerství. Obchodníci budou moci využívat výhod této spolupráce od prvních měsíců roku 2018.

Praha — 2. listopadu 2017— Visa oznámila zahájení evropského provozu platformy Visa Direct, která provádí platby v reálném čase a umožňuje firmám využít globální dosah společnosti Visa. Technologie promění způsob, kterým firmy a spotřebitelé platí, jak v rámci jedné země, tak přes hranice. Spuštění služeb využívajících Visa Direct probíhá za spolupráce s poskytovateli platebních služeb, finančními institucemi a strategickými partnery.

Visa Direct umožňuje platby mezi osobami (P2P), firmami a klienty (B2C) a mezi firmami navzájem (B2B). Díky této platformě je možné převést peníze na Visa účet příjemce rychle, pohodlně a bezpečně. Příjemce má k penězům okamžitý přístup[2] a může tímto způsobem nakupovat na 44 milionech maloobchodních míst po celém světě.

Visa uzavřela partnerství se společností Worldpay, která je celosvětovým lídrem technologií zpracovávání plateb a tvorby kompletních řešení pro obchodníky. Tím se urychlí dostupnost Visa Direct pro obchodníky v Evropě a následně i ve zbytku světa. Poté, co banky příjemců požadovaným způsobem změní svoje systémy[3],obchodníci využívající Worldpay budou moci přes Visa Direct posílat zákazníkům platby v reálném čase.

Visa udává trendy v rozvoji nových platebních metod v obchodech i online prostředí už desítky let. Nyní máme příležitost udělat z placení mezi spotřebiteli a firmami rychlý, pohodlný a bezpečný proces,“ říká Marcel Gajdoš, country manager Visa pro Česko a Slovensko. „Visa Direct je ověřená platforma, která umožňuje technologickým firmám, obchodníkům a finančním institucím reagovat na poptávku po platbách v reálném čase. Platforma se opírá o rychlou a spolehlivou infrastrukturu globální sítě Visa,“ doplňuje Gajdoš.

Dave Glaser, produktový ředitel pro globální e-commerce společnosti Worldpay, dodává: „V posledních letech se přístup k placení dramaticky změnil. Klienti i spotřebitelé očekávají, že budou moci platit způsobem, který si sami zvolí, ať už jde o platby v reálném čase nebo použití specifické platební metody. Jsme hrdí, že jsme v Evropě i na dalších globálních trzích jedni z prvních, kteří s Visou spolupracují na této jedinečné platformě. Visa Direct je podle nás zásadním krokem směrem k plnění potřeb spotřebitelů.“

Očekáváme, že Visa Direct promění způsob placení v Evropě a umožní platby v reálném čase, podpořené zabezpečením a rozsahem globální platební sítě Visa v těchto formátech:

  • Firma a spotřebitel (B2C):firmy budou moci poslat téměř jakoukoliv platbu přímo na účet Visa. Může se jednat například o výhry při sázení, výplaty pojistného či běžné obchodní platby.
  • Firmy mezi sebou (B2B): firmy budou moci platit freelancerům, dodavatelům a dalším malým firmám v reálném čase.
  • Osoby mezi sebou (P2P): spotřebitelé si mezi sebou budou posílat peníze rychle, pohodlně a bezpečně, často s využitím propojených zařízení – například při rozdělování útraty v restauraci nebo věnování finančních darů.

V USA už Visa Direct umožňuje platby partnerům, jako je PayPal, Braintree, Square Cash či Stripe.

Visa Direct je jedna z mnoha funkcí založených na API, jež jsou dostupné v rámci Visa Developer Platform. To je otevřená platforma, jejímž cílem je posouvat vpřed rozvoj inovací v obchodě a placení. Je navržená tak, aby pomáhala finančním institucím, obchodníkům a technologickým firmám reagovat na požadavky zákazníků a prodejců, kteří se při nakupování, placení a přijímání peněz čím dál více spoléhají na zařízení s připojením k internetu.

O platformě Visa Direct

Visa Direct je platforma přítomná na více než 200 trzích po celém světě. Může ji využívat přes miliardu spotřebitelských karetních účtů. Platforma je dostupná prostřednictvím rozsáhlé knihovny API. Finanční instituce a technologičtí partneři Visy mohou v rámci platformy vyvíjet řešení plateb v reálném čase díky bohaté sadě webových služeb a dalších nástrojů.

Evropská Visa vydala požadavek, aby vydavatelé karet umožnili platby v reálném čase do října 2018. Platby v reálném čase umožňují vydavatelům zaslat finance držiteli karty nejpozději do 30 minut od schválení transakce.

Více informací o platformě Visa Developer najdete na https://developer.visa.com/. Pro více informací o Visa Direct navštivte www.visa.com/visadirect.

[1] Skutečná dostupnost financí se může lišit podle konkrétní finanční instituce.

[2] Skutečná dostupnost financí se může lišit podle konkrétní finanční instituce.

[3] Evropská Visa vydala požadavek, aby vydavatelé karet umožnili platby v reálném čase do října 2018.