New Detail

Visa kupuje firmu Earthport

06/06/2019

Press Release Image

San Francisco / Londýn – 6. červen 2019 – Společnost Visa oznámila nákup firmy Earthport, která nabízí přeshraniční platby bankám, poskytovatelům platebních služeb a podnikům prostřednictvím největší nezávislé sítě elektronických plateb ACH.

V současnosti je možné platit a přijímat platby mezi držiteli karet Visa. Akvizice firmy Earthport umožní klientům Visa posílat platby napříč bankovními účty z celého světa, ať už jde o spotřebitele, podniky nebo veřejné instituce. Visa předpokládá, že se díky této akvizici dostane k většině lidem, kteří vlastní bankovní účet. Těm poskytne snadný, rychlý a bezpečný pohyb peněz po světě.

Každý den se po celém světě odešle peněžním převodem nebo platbou z účtu téměř 80 bilionů dolarů[1], platební proces by přitom ale mohl být mnohem jednodušší. Kvůli zastaralým, neefektivním a nákladným postupům občas trvá i několik dnů, než platba dorazí.

Tento obchod pomůže vyřešit mnoho problémů spojených s výplatou prostředků a převody mezi osobami či podniky. Například globální trh, kde dodavatelé z různých částí světa dostávají zaplaceno ve svých místních měnách. Dnes některé společnosti používají k placení svých zaměstnanců neefektivní a drahé peněžní převody, které mnohdy trvají několik dnů. Spojením se společností Earthport se Visa stává jednotnou sítí pro všechny platby. Sítí, která pomáhá platit dodavatele a zaměstnance rychle a bezpečně po celém světě[2].

Visa se snaží o to, abychom mohli posílat a přijímat peníze rychleji, bezpečněji a snadněji, než jak jsme byli doposud zvyklí,” říká Bill Sheley, Head of Global Push Payments, Visa.Nákupem firmy Earthport Visa opět překračuje hranice svých možností coby karetní asociace a svým klientům umožňuje posílat peníze z účtu na účet po celém světě.

Technologie Earthport umožní Vise rozšiřovat rostoucí možnosti využití platformy Visa Direct pro výplaty prostředků, úhrady fondů, P2P platby, přeshraniční platby nebo úhrady faktur. Za posledních dvanáct měsíců se počet transakcí prostřednictvím Visa Direct postupně navýšil o sto procent. To jasně dokazuje poptávku po rychlém a chytrém převodu peněz mezi spotřebiteli a podniky po celém světě.

1Výzkum trhu společnosti Accenture, 2017, roční hodnota plateb v reálném čase, všechny trhy

[2] Možnosti využití slouží pouze pro ilustrační účely. Poskytovatelé služeb nesou plnou zodpovědnost za používání svých postupů v souladu s platnými zákony.