New Detail

Visa se spojila s Vipps. Budou rozvíjet mobilní platby v Evropě

10/09/2020

Press Release Image

Praha, 10. září 2020 – Společnosti Visa a Vipps oznámily strategické partnerství pro rozvoj mobilních plateb v Evropě. Vipps je přední digitální peněženka v Norsku, kterou nyní mohou využívat i klienti a partneři Visa. Tato platforma zákazníkům Visa přinese nový způsob, jak platit a přijímat či spravovat peníze.

V důsledku Covid-19 nyní zákazníci i firmy ve větší míře preferují digitální platby. V Evropě je více než 75 procent všech plateb kartou Visa bezkontaktních a letos v červnu zaregistrovalo dvacet evropských zemí meziroční nárůst v online transakcích o 25 procent.[1]

Digitální a bezhotovostní platby už v dnešní době nejsou jen možností, ale přímo nutností. Nezáleží přitom jestli platíte v obchodech, online či přes aplikace. Jako přední platební společnost je naším cílem zajistit, že spotřebitelé i firmy mají přístup k bezpečným digitálním platbám bez ohledu na to, kde se zrovna nacházejí a jakým zařízením platí,” řekl Antony Cahill, ředitel Visa pro evropské regiony.Jsem si jistý, že partnerstvím s Vipps umožníme našim bankovním partnerům vyvíjet snadno ovladatelné platební produkty a digitální peněženky. Obliba bezkontaktních, mobilních a online plateb totiž neustále stoupá.

Vipps je norská platební aplikace, která lidem umožňuje platit a posílat či přijímat peníze jedním kliknutím. Od svého založení v roce 2015 získala v Norsku 85procentní podíl na trhu a přilákala 3,7 miliony uživatelů.[2] Za poslední rok se Vipps podařilo zvýšit počet transakcí v zemi o 145 procent.[3]

“Jsme odhodláni Vipps rozšířit do dalších zemí prostřednictvím spolupráce s Visa. Společně umožníme evropským vydavatelům nabízet chytré a zjednodušené platební služby všem zákazníkům. Využijeme našich best practice, zkušeností a znalostí a vytvoříme služby, které lidi po celém světě doslova nadchnou,” řekl Rune Garborg, CEO Vipps.

[1]VisaNet Data, červen 2020

[2]Vipps AS, červenec 2020

[3]Vipps AS, červenec 2020