New Detail

Visa a TransferWise oznámily globální partnerství. Navazují tím na úspěšnou spolupráci ve vývoji cloudové technologie

01/02/2021

Press Release Image

Praha, 1. února 2021 – SpolečnostiVisa a TransferWise oznámily globální partnerství, které umožní TransferWise vydávat své debetní karty také v asijsko-pacifickém regionu, Evropě, Latinské Americe a Karibiku, na blízkém východě a ve Spojeném království a Spojených státech. Nová dohoda se týká i prvního spuštění Visa Cloud Connect pro fintechy a partnery. Jde o nový způsob bezpečného připojení do procesingové sítě VisaNet přes cloud.

Víceměnové účty od TransferWise umožní zákazníkům a firmám využívat a převádět padesát pět měn v reálném kurzu. S víceměnovými debetními kartami mohou zákazníci nakupovat a vybírat peníze v jakékoli dostupné měně. Expanze firmy na nové trhy by si za jiných okolností žádala velké počáteční investice do datových center, telekomunikační infrastruktury a specializovaného platebního hardwaru, ale propojení s Visa Cloud Connect tyto náklady výrazně sniží. TransferWise se totiž bezpečně připojí do VisaNet přes svého zprostředkovatele cloudových služeb a uvedení na nových trzích tak proběhne rychleji, než bylo plánováno.

„Tým z TrasferWise se na nás loni obrátil s velkou výzvou. Dostali jsme za úkol rozšířit jejich debetní karty do celého světa a to pouze v rámci cloudu,“ řekl Jack Forestell, výkonný viceprezident a vedoucí produktu ve Visa. „Pracovat s TransferWise pro nás byla skvělá příležitost, jak ukázat v čem se od ostatních v práci s fintechy lišíme. Použili jsme Cloud Connect, se kterou se TransferWise snadno připojí do globální infrastruktury Visa, což je jeden z nejbezpečnějších, nejspolehlivějších a nejodolnějších systémů na světě. Pro fintechy to může být skvělá inspirace.“

„Odstraňujeme překážky ve finančních sítích po celém světě a věříme, že karty by měly fungovat všude stejně. S Visa jsme získali partnera, který sdílí naše přání platit snadno odkudkoli. Jsme velmi zvědaví, jak výsledek naší spolupráce ovlivní další generaci mezinárodních finančních institucí,“ řekl Kristo Käärmann, spoluzakladatel a CEO TransferWise.

Visa spojuje nejnovější infrastrukturu s cloudem

Při expanzi karetního programu do více zemí se dnes počítá s investicí do lokálních datových center za použití specializovaného hardwaru a telekomunikační infrastruktury. Důležitá je i součinnost všech partnerů a dodržení platných standardů v dané zemi. To vše ale zásadně brzdí uvedení produktu na trh.

Nová platforma Visa Cloud Connect umožňuje bezpečné připojení do VisaNet přes cloud. Tato kombinace služeb s technologií zjednodušuje globální připojení a testování, snižuje náklady na IT díky cloudové integraci a urychluje expanzi na nové trhy, což uvítají zejména klienti jako je TransferWise, kteří cloudové systémy využívají od naprostého začátku.

Pilotní verzi Visa Cloud Connect používá TransferWise a ostatním klientům bude platforma celosvětově zpřístupněna v srpnu 2021.