New Detail

Visa je první velkou platební sítí pro účtování transakcí v USDC

01/04/2021

Press Release Image

Praha, 1. dubna 2021 – Společnost Visa začala používat USD Coin (USDC), stablecoin krytý americkým dolarem, pro účtování transakcí Visa prostřednictvím jednoho z nejčastěji využívaných open-source blockchainů, Ethereum. Pilotní verzi spouští Visa přes partnerskou a jednu z největších krypto platforem na světě Crypto.com. V průběhu letošního roku umožní platit USDC i dalším partnerům.

Podpora digitálních měn jako nového typu platební měny je nedílnou součástí strategie Visa, jak v rámci své sítě i mimo ni posílit všechny formy pohybu peněz. Visa se proto soustředí na to, jak zvýšit bezpečnost kryptoměn a jejich využitelnost v oblasti plateb.

Visa strávila poslední rok integrací digitální měny do své platební infrastruktury, což je platforma, která každý den přesouvá miliardy dolarů ve sto šedesáti měnách mezi institucemi z více než dvou set trhů. Ve spolupráci s exkluzivním partnerem Anchorage, první federálně pronajatou bankou s digitálními aktivy, Visa spustila pilotní projekt, který umožní společnosti Crypto.com posílat USDC do Visa, aby vyrovnala část svých závazků vůči kartovému programu Visa pro Crypto.com.

Běžný platební proces Visa funguje tak, že partneři účtují v tradičních měnách, což může být pro firmy podnikající v digitálních měnách obtížné a nákladné. Možnost platit USDC může v konečném důsledku pomoci Crypto.com a dalším krypto společnostem vyhodnocovat nové obchodní modely bez nutnosti platit zákonnou měnou. Aktualizace finanční správy a integrace Anchorage také posílí možnosti Visa napřímo podpořit novou digitální měnu centrálních bank (CBDC), až se v budoucnu objeví.

„Krypto fintechy chtějí partnery, kteří rozumí jejich modelu podnikání a složitosti digitální měny,“uvedl Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Česko, Maďarsko a Slovensko. „Pro nás jde o významný milník a my tím odpovídáme na potřeby fintechů, které spravují své finance ve stablecoinech a v kryptoměnách. V praxi jsme jen rozšířili to, co děláme běžně každý den, a to umožnit lidem bezpečně platit ve všech měnách po celém světě.“

Pro více informací si přečtěte náš příspěvek na webu Visa.