New Detail

Týmy Red Bull Formula One a společnost Visa oznámily globální partnerství

14/02/2024

Press Release Image

25. ledna 2024 – Red Bull F1 Teams a společnost Visa (NYSE: V) dnes oznámily víceletou dohodu, v rámci níž se Visa stane prvním globálním partnerem technologické skupiny Red Bull. Tato spolupráce přinese na startovní pole F1 nový vzhled týmu pod názvem Visa Cash App RB Formula One Team, dříve známého jako Scuderia AlphaTauri.

Tato dohoda je prvním novým globálním sportovním sponzoringem společnosti Visa za posledních více než 15 let. Vztahuje se jak na tým Visa Cash App RB, kde bude Visa titulárním partnerem i F1 Academy, tak i na tým Oracle Red Bull Racing. Logo Visa se objeví jak na vozech Oracle Red Bull Racing a Visa Cash App RB, tak na přihláškách do Akademie F1 příslušných týmů.

"Jedná se o průlomové partnerství a pro Visa představuje skvělou příležitost zapojit se do jedné z nejrychleji rostoucích sportovních komunit na planetě," uvedl Frank Cooper III, marketingový ředitel společnosti Visa. "Tato spolupráce výrazně podtrhuje naši vizi inspirovat jednotlivce k dosažení svého potenciálu.“

Tým Visa Cash App RB míří do budoucnosti

Jezdci Yuki Tsunoda z Japonska a Daniel Ricciardo z Austrálie budou mít při startu závodního seriálu F1 2024 29. února v Bahrajnu nově navržený design vozu a výstroj inspirovanou aplikacemi Visa a Cash App. Slavnostní odhalení nového designu stáje proběhne během speciální akce v Las Vegas 8. února.

Kromě příležitostí pro budování značky týmu Visa Cash App RB Formula One se obě společnosti zavázaly k tomu, že budou podporovat tým na cestě k úspěchům na startovním poli a poskytovat držitelům karet příležitosti dostat se blíže k dění v týmu prostřednictvím aktivit v zákulisí, setkání s jezdci, prodeje zboží a pohostinnosti na závodech.

"Jsme nadšeni, že můžeme odhalit novou identitu a přivítat nové partnery na startu další fáze našeho týmu ve Formuli 1," řekl Peter Bayer, výkonný ředitel týmu Red Bull Formula One Teams. "Máme pro tým odvážnou vizi a je pro nás důležité mít po boku partnery zaměřené na budoucnost, jako jsou Visa a Cash App.“

Prosazování rovnosti v motoristickém sportu

Visa dlouhodobě aktivně přispívá k posílení postavení žen a podporuje jejich ekonomický rozvoj prostřednictvím různých sponzorských platforem. V rámci tohoto závazku se společnosti Visa a Cash App připojí k Red Bullu, aby společně podpořily tým Visa Cash App RB v sérii F1 Academy. Série určená výhradně ženám řidičkám se koná na sedmi vybraných okruzích F1 během stejného víkendu jako závody F1.

"Visa Cash App RB a Cash App se věnují propojování lidí a komunit a není většího sjednotitele než právě sportu,“ řekla Catherine Ferdonová, vedoucí oddělení značky Cash App. „Toto sponzorství nám umožňuje prohloubit náš vztah s fanoušky Formule 1 a zároveň nabízet našim zákazníkům větší hodnotu. V minulosti jsme se aktivně snažili podporovat začínající talenty a teď se těšíme na sponzorování týmu, který je proslulý svou schopností rozvíjet nadějné jezdce."

"Zrod týmu Visa Cash App RB je pro nás významným okamžikem," řekl Oliver Hughes, marketingový ředitel společnosti Red Bull Technology. "Nová identita není pouhou změnou názvu, je to začátek nové cesty, jejímž cílem je posunout tým na novou úroveň konkurenceschopnosti. To dokazuje i přítomnost jedné z nejikoničtějších světových značek jako titulárního partnera týmu. Stejně jako tým se i Visa pevně soustředí na budoucnost a chce se stát globálním lídrem v oblasti rozvoje digitálních finančních služeb. Nová identita týmu – Visa Cash App RB – se opírá o budoucnost, ve které tým každý víkend míří k předním příčkám."