Innovation

Výběry na vyžádání a flexibilní platby giggerům pomocí Visa Direct

Platíte svým příležitostným pracovníkům za služby různého druhu? Nebo možná dostáváte výplatu jednou za měsíc a přejete si, aby to šlo rychleji? Pokud ano, tento článek vás bude zajímat.

Doruceni Visa gig direct

Jednou z výzev, kterým dodavatelé provádějící práci založenou na flexibilních formách zaměstnání čelí, může být omezený přístup k vydělaným finančním prostředkům, když jsou potřeba. Taková nejistota způsobená finančními problémy může ovlivnit jejich pracovní výkony.

Výplata během 24 sekund v neděli odpoledne? Jde to!

To jsou závěry společnosti ZayZoon, která nabízí zaměstnavatelům způsob, jak zmírnit finanční stres svých zaměstnanců a dodavatelů. Touto metodou je okamžitý přístup k již vydělaným finančním prostředkům (tj. EWA, Earned Wage Access) díky službě Visa Direct jejich převodem na kartu Visa. Celý proces je superrychlý (v průměru trvá asi 24 sekund), bezpečný a dostupný kdykoli - 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Výsledkem je, že 86 % zákazníků, kteří mají přístup k několika druhům příjmu výplaty, si zvolí platbu na vyžádání 1. Taková řešení jsou stále populárnější. V prvním čtvrtletí roku 2020 se platby vydělaných prostředků (EWA) využívající Visa Direct celosvětově meziročně zvýšily o 146 % 2. V průběhu roku bylo provedeno více než 53 milionů takových transakcí a jejich celková hodnota přesáhla 3,7 miliardy USD 3.

Příležitostní pracovníci v „ekonomice GIG“ mohou také dostávat peníze v reálném čase

Kdo jsou pracovníci, kterým se v anglickém jazyce říká giggers nebo-li giggeři? Označují se tak lidé, kteří pracují v sérii krátkodobých pracovních úvazků. Nejčastěji se jedná o služby online či mobilních zprostředkovatelů, jako jsou sdílené přepravní služby, ubytování nebo doručení jídla či zásilek. Jedná se o novou skupinu pracovníků usilujících o flexibilní a autonomní zaměstnání se stabilním příjmem a rychlým přístupem k výdělku. Jak ukazuje výzkum prováděný společností Visa - na přelomu let 2019 a 2020 v 16 zemích světa - lidé, kteří vykonávají práci tímto způsobem, oceňují možnost přijímat finanční prostředky v „reálném čase“. 62 % z nich by změnilo zaměstnavatele, pokud by souhlasil s tímto způsobem vyplácení platu, 70% by pracovalo delší dobu v případě, kdy by potřebovali více finančních prostředků a mohli je ihned po vykonané práci obdržet. A co víc – 72 % by doporučilo svým kolegům pracovat ve společnosti, kde by taková možnost byla k dispozici. Není příliš překvapivé, že 60 % „giggerů“ si zvolilo tuto formu práce, protože chtějí pracovat podle vlastního plánu, a 54 %, protože si chtějí vydělat peníze, když je zrovna potřebují. 46 % z nich také uvádí, že díky tomu mohou dostávat rychlejší platby za svou práci. Zajímavé je, že jim nevadí nést určité náklady spojené s touto formou platby. Až 83 % z nich by bylo ochotno tak učinit, aby mohli získat své výdělky dříve v reálném čase v situaci, kdy naléhavě potřebují finanční prostředky 4.

Visa Direct - co nabízí vaší společnosti a dodavatelům?

Platforma Visa Direct zajišťuje převod finančních prostředků po celém světě v reálném čase.  Umožňuje plátci posílat prostředky přímo na kartu Visa. Největší výhodou pro jeho uživatele je, kromě výše zmíněné rychlosti provozu, také jednoduchost, bezpečnost a globální dosah. Visa Direct lze použít jak k převodu finančních prostředků mezi příbuznými nebo přáteli, ale také mezi obchodními nebo vládními institucemi a soukromými osobami. Jako příklady můžeme uvést sdílení platby za účet v restauraci mezi přáteli, úhrady za objednávky od dodavatelů vašeho podnikání nebo platbu za pojištění, výplata výhry v loterii a vyplacení dávky v nezaměstnanosti. Taková široká škála možných aplikací znamená, že kromě společností v GIG ekonomice a těch, které chtějí zaměstnancům platit peníze vydělané dříve než na konci měsíce, může být platforma Visa Direct využita v mnoha dalších průmyslových odvětvích. Naše služba je využívána v rámci sdílené ekonomiky, zdravotní péče, pojišťovnictví, veřejných institucích nebo na internetových portálech, které nabízí společnostem prodej produktů a služeb na jejich platformách. Visa neustále investuje do technologie a bezpečnostní infrastruktury, takže můžete mít plnou důvěru v to, že jak platby, tak služby jako Visa Direct budou fungovat správně. Zpracováváme je prostřednictvím VisaNet - globální sítě, která dokáže zpracovat až 65 000 operací za sekundu procesujících transakce. Visa Direct používá zabezpečené prostředí API, které zlepšuje flexibilitu řešení.

Pokud chcete svým zaměstnancům nabídnout tuto příležitost, podívejte se na naše stránky věnované Visa Direct.

Objevte jeste vice novinek a zajimavosti na blogu Visa Zobrazit vice
 


1 ZayZoon: Earned wage access is a win-win for employers and workers (visa.com)
2 VisaNet, leden-březen 2019 do styczeń-marzec 2020
3 VisaNet, dvanáct měsíců končících v dubnu 2020
4 Studii zadala společnost Visa a zrealizovala ji společnost Directions Research, Inc. Mezi 5. prosincem 2019 a 6. lednem 2020. Účastnilo se ji 2326 respondentů.

Tag: Digital commerce