Innovation

Zakladatelky projektu 3v1 - od nápadu k vlastní kolekci

Rozhovor nebude s nikým jiným, než s trojicí Veronika Arichteva, Nikol Leitgeb a Martina Pártlová.

3 women posing for picture

Visa pomáhá v Evropě malým a středním podnikům růst

Společnost Visa chce podpořit až osm milionů malých a středních podniků (SMB) napříč Evropou. Od spuštění programu v létě 2020 už získaly podporu více než dva miliony malých firem v celé Evropě.

Majitelé malých a středních firem v České republice se mohou zapojit do programu Česko platí kartou a získat platební terminály na prvních 6 měsíců zdarma. Visa také podporuje majitele obchodů, aby přijímali bezkontaktní platby, například rozšířením služby Tap to Phone. Podobně podnikatelé se zaměřením na e-commerce mohou zvýšit své tržby a minimalizovat nespokojenost svých online zákazníků díky řešením, jako je Click to Pay. O výhodách Click to Pay mluvit i zakladatel Grizly.cz Dominik Píchal.

 

 

 

Jak Vás napadlo udělat si vlastní merch a podnikat? Příběh na v ašem e-shopu je poněkud zajímavý.

Takto vypadá popis z e-shopu: "Bla bla bla bla...no a tak jsme se rozhodly, že si uděláme tričko. Teď po letech máme triček víc. A nejen triček. Všecko je to příjemný, nekouše to, sluší to, je to cenově dostupný. Ale bacha, není to veganský, takže to případně nežerte.”

Ono to ale přesně tak bylo. Nápad to byl spontánní. A byl to nápad Verči, která si všimla, že všichni kolem rádi nosí trička. Tak jsme na ně frkly hlášky z našich videií a celkem se to chytlo. 

3v1, jste tři a pracujete jako jedna? Co hledat za touto zkratkou?

Zkratka 3v1 byla myšlená jako 3 kámošky v jednom videu. Teď už moc videí netočíme, ale zkratka nám zůstala. Nicméně pracujeme všechny tři.

Co se u Vás prodává nejvíce? Máte poutavé kousky jako mikina "Bude Prdel" nebo tričko "Matka na útěku".

Nejvíce se u nás prodávají trička Bude prdel. Asi proto, že jsou univerzální. Tričko oblékneš na rozvodové stání, návštěvu tchýně, k porodu, na rozlučku se svobodou, přijímačky, kolonoskopii a jiné významné i méně významné životní události.

Jak probíhá návrh merche na e-shopu?

Sejdeme se u některé z nás a každá přinese nějaký návrh do nové kolekce. Pak dlouze diskutujeme, vybíráme materiály a střihy a čekáme na ušití vzorků. Ve volném čase se staráme o rodinu. 

Kdo Vám s e-shopem pomáhá a na jaké platformě běží?

Běžíme na Shoptetu a běží nám to dobře, ani jednou to nespadlo. Takže super. S eshopem nám pomáhá ZL Production, respektive my spíš pomáháme jim. Bez nich by to nešlo.

 

 

measuring clothes

 

 

Jak e-shop posouváte dál? Jak se díváte na pohodlnost placení?

Posouváme ho dál nebezpečnou rychlostí. Jdeme s dobou, takže už i u nás můžete zaplatit pomocí Visa Click to Pay. Je pro nás zásadní, aby placení proběhlo pro zákazníky bezpečně, pohodlně a rychle. Aby zákazníci nemuseli hledat po bytě peněženku, aby z ní opsali 16 místné číslo platební karty. A také, aby to bylo nejvíce bezpečné, co jen to jde a lidé se nebáli zadávat své platební údaje při platbách na internetu. Click to Pay všechny tyto věci splňuje. 

Nakupuje u Vás v dnešní době ještě někdo na dobírku? Nebo už většina zákazníků platí kartou? Převodem?

Dobírku jsme před časem zrušily, protože pro nás znamenala komplikace a výdaje navíc. Ale zdá se, že to nikomu nevadí, všichni vesele nakupují dál a platí kartou předem.

Co je pro Vás hnacím motorem? Jaké trendy sledujete ve fashion businessu?

Hnacím motorem je to, že nás to baví a že to baví lidi, kteří náš merch nosí. Vždycky nás nakopne, když někoho vidíme v našich věcech. Trendy trošku sledujem, ale spíš se snažíme šít obecně slušivé věci.

 

Všechny názvy značek, loga nebo ochranné známky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků, používají se pouze pro účely identifikace a nemusí nutně naznačovat spojení se společností Visa.

Tag: Click To Pay